top of page
Search

Het einde van een zoektocht is de start van een nieuw begin.

Updated: Jun 3, 2021


Ik hou niet van hokjes en van labels. Aan een kant ben ik bang dat ze beperken, of als excuus worden gebruikt. Toch is weten dat het bij jou net even anders werkt een opluchting en geeft het erkenning.

Het laatste jaar heb ik mij verdiept in HSP. Er ging een wereld voor mij open. Het voelde als de start van een nieuw begin. Een nieuw begin waarin ik niet steeds met mezelf in gevecht was. Ik werd een ontdekkingsreiziger van mijn eigen binnenwereld. Ik kwam werkelijk van alles tegen. Hoge bergen en diepe dalen. Als ontdekkingsreiziger leer je mee te bewegen vanuit het gevoel wat zich op dat moment aandient, soms een rustig landweggetje en soms een tsunami. Het is anders dan een uitgestippelde stedentrip dat kan ik je wel vertellen. De ene keer heb je het gevoel heerlijk op een strandstoel te liggen zonnen en een andere keer heb je het gevoel je aan een tak vast te klampen is een stevige stroming.

Als je weet dat je ‘anders’ reageert zorgt voor meer begrip voor jezelf. Door je te verdiepen in HSP leer je in te zien dat het net even anders werkt bij jou. Je bedrading loopt iets anders zeg maar. Daarnaast ben je ook niet de enige. Er zijn meer mensen, 20% die HSP’er zijn. Dat is toch fijn om te weten! Die tegenstrijdige binnenwereld is zo gek nog niet. Daarnaast horen kwaliteiten zoals empathisch vermogen, intuïtie, creativiteit, zien van het grote geheel er ook bij.

Als je weet hoe jouw bedrading werkt dan ga je minder met jezelf in gevecht. Zo ontstaat er ruimte voor ontwikkeling en kan je je HSP inzetten om verder te komen, blij te zijn met wie jij bent en anderen te helpen.

Zo kan een label je eraan herinneren dat het belangrijk is om jezelf te zien, jezelf te erkennen. Zodat je een wending kunt maken in de omgang met jezelf. En onthoudt dat HSP een onderdeel van jou is en niet je hele identiteit. Geef jezelf de ruimte om als een ontdekkingsreiziger te ontdekken. Wees nieuwsgierig als en kind, zoals je nieuwsgierig naar een ander kunt zijn zo mag je dat ook naar jezelf zijn.


Liefs Laura

47 views0 comments

Recent Posts

See All

Kanker

bottom of page