top of page

Leuk je te ontmoeten!

Dit is Laura....

Ik zal hier eerst wat over mezelf schrijven zodat je een eerste indruk krijgt. Mijn naam is Laura. Ik ben 40 jaar. Moeder van twee jongens (12 en 15), gelukkig getrouwd en ons gezin wordt aangevuld met Zarco onze hond. Ik hou van varen, wandelen, mediteren, kruidenthee maar ook van festivals, feesten, dansen een goed glas wijn, diepgaande gesprekken en melige gesprekken. Ik hou van een druk sociaal leven en me-time. Dus dat, zo ongeveer…

Tot mijn 30’ste ben ik kapster geweest. Ik vind het nog altijd een mooi beroep, alleen ik was toe aan wat anders. Ik werd mij steeds bewuster van mijn andere kwaliteiten en daar kon ik in het kappersvak niet veel mee. Ik was toe aan verdieping.

Zoals dat meestal gaat gebeurde dat niet met subtiele tekens maar een mega schok. Waarschijnlijk had ik de subtiele tekens destijds niet opgemerkt en moest er met wat steviger geschud komen om mij wakker te krijgen. Zo begon mijn reis naar mezelf, naar mijn kern. Wie ben ik los van anderen? Waar komt die afwijzingsgevoeligheid vandaan? Waarom ben ik onzeker, wanneer is dat ontstaan? Wat zijn mijn kwaliteiten?

Everyone has a purpose in life and an unique talent to give to others. And when we blend this unique talent with service to others, we experience the ecstasy and exultation of own spirit, which is the ultimate goal of all goals. 

(Kallam Anji Reddy)

profiel_laura.jpg

De valkuilen en mindere kanten zijn voor mensen makkelijk te benoemen, maar je kwaliteiten benoemen is blijkbaar lastig. Daarnaast begon ik ook aan het laatste stuk verwerking na kanker te hebben gehad. Ik zag in dat ik vaak met mezelf in gevecht was. Ik zal hier nu niet beweren dat ik nooit meer met mezelf in gevecht ben, dan zou ik niet eerlijk tegen je zijn. Ik herken het alleen sneller en dan glimlach ik maar om mezelf, of ik doe iets waar ik op dat moment behoefte aan heb. Bewustwording, zelfkennis en zelfzorg heb je nodig om deze stappen te maken.

Ik wist voordien al wel dat ik een bepaalde gevoeligheid had waarvan steeds duidelijk werd dat niet iedereen dat heeft. Tien jaar gelden werd het nog ontkent, maar tegenwoordig is er veel meer over bekend, HSP. Ja ik ben een HSP’er en sinds kort ben ik erachter ook een HSS’er (high sensation seeker). Het feit dat ik ook van prikkels houd sprak de hooggevoeligheid tegen heb ik lang gedacht. Ondertussen is ook daar meer over bekend en door het boek van Saskia Klaaysen werd mij duidelijk dat het ‘normaal’ is die tegenstrijdigheden. Aan een kant hou ik ervan het druk te hebben en aan de ander kant heb ik het ook nodig om alleen te zijn op zijn tijd. Hoe meer je over en van jezelf weet, hoe beter je jezelf begrijpt.

WhatsApp Image 2021-06-22 at 16.05.17.jpeg

HSP is een onderdeel van mij en ik ben er blij mee. Het zorgt ervoor dat ik een groot inlevingsvermogen heb, geniet van kleine dingen, intuïtief ben, het grote geheel kan zien en goed kan reflecteren zowel de ander als mezelf. 

Albert Einstijn heeft een mooie metafoor: ‘Een vis moet je niet vragen in een boom te klimmen’. Zodra je weet wat en wie je bent zul je ontdekken waar je blij van wordt, wat je een goed gevoel geeft. Als blijkt dat jij een vis bent, dan kun je beter lekker in het water blijven en daar ontdekken wat jouw kwaliteiten zijn. Als blijkt dat je een aap bent, dan kun je leren in een boom te klimmen.

Ontdek waar je hart ligt, daar liggen je kwaliteiten en ontwikkel die verder.

Over mijn logo

Ik heb mijn logo en naam niet zomaar willekeurig gekozen. Er zit een verhaal achter. De naam wenden betekent een andere richting nemen/ overstag gaan. Dat is wat ik zelf een aantal jaar heb gedaan. Ik was het innerlijke gevecht met mezelf zat. Ik was niet gelukkig met wie ik was en zat vast in mijn emoties, met name de verdrietige, teleurstellende en boze emoties. Ik nam een wending in mijn leven en dat leverde veel op. Ik begrijp mezelf een stuk beter. Ik lig minder met mezelf overhoop. Het leven is beweging, zo ook mentaal. Door je bewust te worden en jezelf te leren begrijpen krijg je meer compassie. De vliegende vogel, staat voor het feit dat zij zichzelf de vrijheid geeft om te vliegen. We leggen nog te vaak de verantwoording bij anderen als we ons belemmerd voelen in onze vrijheid.

Neem een wending in je leven en vlieg

Logo Praktijk Wenden '21 (RGB).png
bottom of page