top of page
Banner.png

Methodes

Natuurcoaching

Coaching in de natuur biedt een krachtige meerwaarde. Het is elke keer weer bijzonder hoe de natuur meewerkt tijdens een coachsessie. Je bent letterlijk in beweging en dat is essentieel.
Wandelen in de natuur helpt je om rustiger te worden. Mentaal, maar ook fysiek. De natuur heeft vaak een rustgevend effect op mensen, waardoor je beter in staat bent om naar je innerlijke gevoel te luisteren.

Doordat je gaat wandelen komen er letterlijk dingen op je pad, op het juiste moment. Daardoor wordt het visueel en haakt het beter aan in je gedachten en gevoel.

1 (Small).jpg

Review:
Ik vond de sessie in de natuur heel leuk en nuttig. Er is ook meer mogelijkheid tot bewegen, dus bijvoorbeeld: lopen langs het traject en ergens op een soort eindpunt belanden. De fysieke uiting van het mentaal doorlopen van het traject maakt het echter. Ook vond ik het leuk dat er aanknopingspunten waren in de natuur voor delen van de sessie. Bomen, vogels, of kruispunten bijvoorbeeld. Leuk dat Laura benoemde hoe ik het ervaarde.

Voice Dialogue

Misschien kunnen we op onze ontdekkingsreis naar onszelf eens ophouden met het zoeken naar wat er mis is. Laten we liever ontdekken wie we zijn en hoe we in elkaar zitten! Laten we ons eigen oordeel aan de kant zetten terwijl we dat wonderbaarlijke stelsel van “ikken” in onszelf verkennen en zo oprechter en met meer keuze en vrijheid leren leven. Hal en Sidra Stone (grondleggers van Voice Dialogue)

Voice Dialogue is een methode om jou bewust te maken van de processen die in je leven spelen. Om zo meer balans te krijgen, doordat je luistert naar die “delen” in jou waar je liever niet naar wilt luisteren. Of naar delen die ondergesneeuwd worden doordat er een ander deel heel duidelijk op de voorgrond aanwezig is. Je gaat letterlijk in gesprek met de verschillende delen. Door deze manier kun je ontdekken wat er binnenin afspeelt. Het wordt duidelijk hoe het komt dat sommige delen sterk reageren in bepaalde situaties. Het idee is dat je je bewust wordt wat er van binnen allemaal speelt. Uiteindelijk hebben alle delen hetzelfde doel voor ogen; jou beschermen.

Ik ken mijn ikken.jpg
Logodeel Vogel Wenden '21 (RGB).png
Ontwerp zonder titel (15).png
Natuurcoaching
Voice Dialogue

Chakrapad

Chakrapad, wat is dat nou eigenlijk?
Laat ik beginnen met de chakra’s zelf. Ons lichaam kent zeven chakra’s. Opgestapeld in een energiekolom die begint in de onderrug en uitstrekt tot aan de kruin. Chakra’s kun je zien als organen van het energetische lichaam. Chakra betekent ook wel draaiend wiel van energie. Chakra’s zijn geen stoffelijke entiteiten. Net als gevoelens en gedachten kun je ze niet vastpakken. Ze kunnen alleen wel een krachtige uitwerking hebben op lichaam en geest. Je kunt het vergelijken met de invloed die onze emoties hebben op onze ademhaling en hartslag. Zo kunnen onze chakra’s, bij onbalans, invloed hebben op lichaam en geest.


Door middel van ademhalingstechnieken, meditatie, visualisatie en energetische technieken, zoals het chakrapad, kunnen wij op onze beurt de chakra’s en dus onze gezondheid ten positieve beïnvloeden.

Bij het doorlopen van het chakrapad werk ik met vloerankers. Op de vloerankers kunnen woorden staan die corresponderen met de chakra’s, of de kleur van de chakra’s. Hierbij breng ik je per chakra naar jouw eigen gevoel. De ankers (een tekening, of vel papier) zijn een mooi middel om je te laten ervaren wat er is op dat moment.

Review
Mijn bevindingen met het chakrapad. Na een turbulente periode in mijn leven mocht ik bij Laura het chakrapad ervaren. Een eenvoudige manier met een belevenis/ reis door de energie in mij en die mij omringde, als resultaat. Het was een wonderbaarlijke ervaring. Een ervaring, die ik op geen enkele andere manier ooit had beleefd. Laura was hierbij een liefdevolle, professionele begeleidster in het proces wat ik onderging. Ze gaf me de ruimte te ervaren wat ik moest ervaren in alle veiligheid.


Ik heb hierdoor veel bevestiging en inzicht gekregen.
Leonie

chakrapad1.jpg

Energieopstellingen

Er is geen ‘ik ben’ zonder dat ‘’ wij zijn’ bestaat. Wij vormen het totale ‘zijn’.

Energieopstellingen wordt bij coaching ingezet om de dynamiek zichtbaar te maken van energiepatronen. We maken allemaal deel uit van een groter geheel. Denk aan je familie, gezin, een organisatie of met je collega’s. De invloed van dit grote geheel kan bepalend zijn, vaak onbewust, hoe jij in het leven staat.
Bij energieopstellingen ga je kijken naar het samenspel. Waar staat iedereen ten opzichte van elkaar? Hoe is de dynamiek? Je kunt het inzetten voor elke groep. Dus voor een gezin, familie, bedrijf enz. Je gaat ernaar kijken op het moment dat de verhoudingen scheeflopen. Het kan heel verhelderend zijn. Dit alles gaat in respect voor en met elkaar. Bij praktijk Wenden werken we met vloerankers en blokken om de opstellingen uit te beelden.

Logodeel Vogel Wenden '21 (RGB).png
Ontwerp zonder titel (15).png
Chakrapad
Energieopstellingen

Yucelmethode. Werken aan herstel.

Logodeel Vogel Wenden '21 (RGB).png
Ontwerp zonder titel (15).png

Belangrijk is dat je als hulpverlener helpt de mensen zoveel mogelijk hun eigen kracht te laten gebruiken bij het verhelderen en oplossen van problemen. In de huidige tijd komt op dit uitgangspunt steeds meer nadruk te liggen. De Yucelmethode is ontworpen om mensen, gezinnen, families en netwerken te helpen om vanuit hun eigen kracht en met tijdelijke ondersteuning hun problemen te overwinnen. Voor veel mensen zijn de bestaande hulpverleningstechnieken te abstract en te talig. Met de kleurrijke blokken en steunpilaren ga je aan de slag om een huidige opstelling te maken.  Je brengt blok voor blok je levenssituatie in beeld. Je haalt het als het ware uit je hoofd en je plaatst het tastbaar, zichtbaar voor je. Waardoor de situatie overzichtelijk wordt.

Eigen kracht ontdekken en vandaaruit werken heeft meer effect dan van een ander oplossingen horen en opvolgen. Dat is ook de reden dat ik met de Yucelmethode werk. Het sluit volledig aan bij hoe ik mensen wil en kan helpen. De methode is bruikbaar voor alle situaties waarin personen, gezinnen, families en netwerken op een gestructureerde, creatieve manier nadenken over problemen en de oplossingen daarvan.

Yucelmethode
bottom of page